1. Home>

SD Worx Online Privacy Statement

11 August 2023

Vaša zasebnost je za SD Worx zelo pomembna. V tej Izjavi o zasebnosti na spletu je pojasnjeno, kako zbiramo, uporabljamo, obdelujemo in razkrivamo vaše osebne podatke ter kako lahko dostopate do svojih osebnih podatkov, jih spremenite ali izbrišete.

BE_privacy_1200x800

1. Za katere storitve velja ta Izjava o zasebnosti na spletu?

1.1 Obseg

Ta Izjava o zasebnosti na spletu velja za vsa spletna mesta in portale SD Worx, ki omogočajo dostop do naših spletnih storitev in so povezani s to Izjavo o zasebnosti na spletu. V tem obvestilu se »SD Worx« nanaša na SD Worx People Solutions NV, Brouwersvliet 2, 2000 Antwerpen in katero koli drugo družbo SD Worx, katere spletne strani in portali se sklicujejo na to Izjavo o zasebnosti na spletu. 

1.2 Upravljavec podatkov

Podjetje SD Worx, katerega spletno mesto ali portal obiščete, je vaš upravljavec podatkov in je odgovorno za zbiranje, uporabo, izmenjavo, hrambo in zaščito vaših osebnih podatkov v skladu z našimi standardi zasebnosti, to Izjavo o zasebnosti na spletu in vsemi veljavnimi nacionalnimi zakoni.

SD Worx je imenovala pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov (DPO). Če imate kakršna koli vprašanja o tem, kako SD Worx obravnava zasebnost in varstvo podatkov, se obrnite na našo pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov, katere kontaktne podatke najdete v spodnjem razdelku "Kontakt".

1.3 Kaj ta Izjava o zasebnosti na spletu ni

Ta Izjava o zasebnosti na spletu ne velja za vaše osebne podatke, ki jih obdelujemo v imenu vašega delodajalca v okviru storitev SD Worx HR in obračuna plač. Vaš delodajalec ostaja upravljavec podatkov za te dejavnosti, zato vam bo zagotovil izjavo o zasebnosti, ki velja za te dejavnosti. SD Worx je z vašim delodajalcem sklenila ločeno Pogodbo o obdelavi podatkov. Ta pogodba zagotavlja, da bomo vaše osebne podatke obdelovali varno in v skladu z veljavnimi zakoni.  Z vprašanji o osebnih podatkih, ki nam jih vaš delodajalec posreduje v okviru kadrovskih in plačilnih storitev, ki jih zagotavljamo, ali o vaših pravicah do zasebnosti kot zaposlenega se obrnite na kadrovsko službo svojega delodajalca.

2. Katere podatke zbiramo o vas?

2.1 Podatki, ki nam jih posredujete

 • osebni podatke, ko uporabljate naša spletna mesta, izpolnite obrazec za stik ali obrazec za prenos, se prijavite na novice, se prijavite na dogodek, usposabljanje ali spletni seminar ali ko si z nami kako drugače dopisujete.
 • identifikacijske podatke, kot sta vaše ime in uporabniško ime;
 • kontaktne podatke, ki nam omogočajo komunikacijo z vami, kot so e-poštni naslov, telefonska številka;
 • informacije, ki jih uporabljamo za zavarovanje dostopa do naših spletnih storitev, na primer vaše geslo ali druge poverilnice za preverjanje pristnosti;
 • drugo vsebino, ki jo ustvarite ali nam jo posredujete v povezavi s svojim računom (na primer slika na strani uporabniškega profila, komunikacijske nastavitve ali zahteve za podporo).

2.2 Informacije, ki se zbirajo samodejno

 • Informacije o vedenju 

Če nam posredujete svoje osebne podatke, lahko sledimo vašim interakcijam s spletnimi mesti SD Worx, pristajalnimi stranmi in e-pošto. Naša tehnologija upošteva funkcijo »Ne sledi« v brskalnikih, zato lahko v brskalniku omogočite to funkcijo, če ne želite, da vam sledimo. 

 • Piškotki

Uporabljamo tudi »piškotke« (majhne besedilne datoteke, ki jih vaš računalnik pošlje vsakič, ko obiščete naše spletno mesto) za zajemanje ali shranjevanje podatkov. Kadar uporabljamo piškotke, uporabljamo sejne piškotke (ki trajajo, dokler ne zaprete brskalnika) ali trajne piškotke (ki trajajo, dokler jih ne izbrišete vi ali vaš brskalnik). Piškotke na primer uporabljamo za shranjevanje vaših jezikovnih nastavitev ali drugih nastavitev, tako da vam jih ni treba nastavljati ob vsakem obisku naših spletnih mest, portalov ali aplikacij. Nekateri piškotki, ki jih uporabljamo, so povezani z vašim profilom (vključno s podatki o vas, kot je vaš e-poštni naslov), drugi pa ne. Podrobnejše informacije o tem, kako uporabljamo piškotke in kako jih lahko onemogočite, najdete v naši Izjavi o piškotkih.

 • Podatki o napravi

Zbiramo podatke o napravi, ki jo uporabljate, ko obiščete naša spletna mesta, portale in aplikacije. To vključuje informacije, kot so vrsta naprave, operacijski sistem, različica, ... Te informacije nam pomagajo zagotoviti najboljšo podporo v primeru težav ter podpirajo najpogosteje uporabljene brskalnike in operacijske sisteme.

 • Varnostni podatki

Aktivnosti uporabnikov bomo beležili, da bi pravočasno odkrili nepooblaščeno ali zlonamerno vedenje, kot so dogodki prijave in odjave uporabnika, ponastavitve gesla ali spremembe pravic dostopa.

3. Kako uporabljamo te informacije?

Vaše osebne podatke uporabljamo za različne namene in v skladu z različnimi pravnimi podlagami za obdelavo, vključno z izpolnjevanjem pogodbe z vašim delodajalcem in zagotavljanjem naših storitev, izpolnjevanjem naših zakonskih obveznosti, uresničevanjem naših zakonitih interesov ali na podlagi vašega soglasja.

Za določen namen, za katerega ste nam jih posredovali

Če izpolnite obrazec za prenos bele knjige, podatke uporabimo za pošiljanje e-poštnega sporočila za prenos bele knjige ali če izpolnite kontaktni obrazec, podatke uporabimo za posredovanje odgovora na vaše vprašanje. 

Za obveščanje strank o drugih ustreznih rešitvah, dogodkih ali raziskavah družbe SD Worx

Če ste/ste stranka, lahko vaše podatke uporabimo za pošiljanje informacij o drugih zanimivih povezanih rešitvah, vabil na dogodke ali anket, da bi izboljšali naše storitve. 

Kadar koli se lahko umaknete iz vseh naših tržnih sporočil ali spremenite svoje želje v e-poštnih sporočilih, ki vam jih pošiljamo. 

Za prilagajanje vaše izkušnje na naših spletnih mestih, portalih in aplikacijah

Vaše osebne podatke uporabljamo za prilagajanje naših spletnih mest, portalov in aplikacij glede na vašo uporabo in želje, da vam zagotovimo dobro izkušnjo. 

Za izboljšanje naših spletnih mest, portalov in aplikacij

Za stalno optimizacijo naših digitalnih platform zbiramo zbirne analitične podatke naših spletnih mest, portalov in aplikacij. Poskrbimo, da so vsi podatki, ki jih zbiramo v ta namen, anonimizirani. 

Za izvajanje analiz in tržnih raziskav

Zbirne podatke uporabljamo tudi za izvajanje analiz, kot so analiza trendov, tržne raziskave in napovedna analitika. 

Za dostop do naših zaščitenih portalov in aplikacij ter za zagotavljanje varnosti in delovanja naših spletnih storitev

Vaše osebne podatke, kot sta e-poštni naslov in geslo, uporabljamo za dostop do portalov in aplikacij, do katerih ste upravičeni. Sprejeli smo potrebne ukrepe, da zagotovimo ustrezno zaščito tovrstnih podatkov in preprečimo dostop nepooblaščenih oseb do vašega profila (npr. z dvostopenjskim preverjanjem pristnosti). Poleg tega podatke iz varnostnih dnevnikov uporabljamo za spremljanje varnosti naših spletnih storitev in pravočasno odkrivanje nepooblaščenih ali zlonamernih dejavnosti.

4. Kako lahko dostopate do svojih osebnih podatkov, jih nadzorujete in izbrišete?

Spoštujemo vašo pravico do dostopa do osebnih podatkov in njihovega popravljanja ter do zahteve po izbrisu ali omejitve uporabe vaših osebnih podatkov, kot to zahteva veljavna zakonodaja:

 • Imate pravico vedeti, katere osebne podatke obdelujemo
 • Če so vaši osebni podatki nepopolni ali napačni, lahko od nas zahtevate, da jih posodobimo
 • Zahtevate lahko izbris ali omejitev uporabe svojih osebnih podatkov
 • Ugovarjate lahko obdelavi svojih osebnih podatkov

Če imate uporabniški račun, lahko prek našega centra za nastavitve ali portalov sami dostopate do nekaterih podatkov o stikih in nastavitvah ter jih spreminjate.

Za dostop, nadzor ali brisanje drugih vrst informacij se lahko obrnete na SD Worx po navodilih v spodnjem razdelku Kontakt.

5. Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke?

 

Vaše podatke hranimo le toliko časa, dokler so pomembni za naše komercialne in operativne dejavnosti ali za druge bistvene namene, kot so izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti, reševanje sporov in uveljavljanje naših pravilnikov. To velja tudi za vse, s katerimi delimo vaše podatke in ki opravljajo storitve v našem imenu.

Na dejanska obdobja hrambe lahko vplivajo naslednja merila:

 • Kako dolgo so osebni podatki potrebni za zagotavljanje naših spletnih storitev? To vključuje vzdrževanje in izboljševanje delovanja naših izdelkov, zagotavljanje varnosti naših sistemov in vodenje ustreznih poslovnih evidenc. 
 • Ali smo zaradi pravnih, pogodbenih ali podobnih razlogov dolžni hraniti vaše osebne podatke? Primeri lahko vključujejo zakone o obvezni hrambi podatkov, vladne odredbe o hrambi podatkov, ki so pomembni za preiskavo, ali osebne podatke, ki se hranijo za namene sodnih postopkov.
 • Ali ste podali soglasje za daljše obdobje hrambe? Če ste, bomo podatke hranili v skladu z vašim soglasjem.

Ko vaših osebnih podatkov ne bomo več potrebovali, jih bomo odstranili iz naših sistemov ali jih poosebili, tako da vas ne bomo mogli identificirati.

6. S kom delimo vaše osebne podatke?

Vaše osebne podatke lahko razkrijemo drugim članom skupine SD Worx in tretjim osebam.

Podatke delimo le s tretjimi osebami, ki jih angažiramo za obdelavo podatkov v našem imenu (obdelovalci podatkov) na podlagi naših navodil ter v skladu z veljavno zakonodajo in to Izjavo o zasebnosti na spletu. Pri razkrivanju osebnih podatkov bomo poskušali zmanjšati količino osebnih podatkov, ki jih razkrijemo, na količino, ki je neposredno pomembna in potrebna za dosego določenega namena.

Brez vašega soglasja vaših podatkov nikoli ne bomo prodali ali posredovali tretjim osebam za namene trženja in oglaševanja. 

Informacije lahko delimo, če menimo, da je to upravičeno potrebno za izpolnjevanje zakonov, predpisov ali pravnih zahtev:

 • organom pregona, vladnim agencijam ali pooblaščenim tretjim osebam kot odgovor na preverjeno zahtevo ali pravni postopek v zvezi s kriminalistično preiskavo, domnevno ali domnevno nezakonito dejavnostjo ali katero koli drugo dejavnostjo, ki nas, vas ali katerega koli drugega našega uporabnika izpostavlja pravni odgovornosti.
 • tretjim osebam, vključenim v pravni postopek, če nam predložijo sodni poziv, sodno odredbo ali podobno pravno podlago ali če drugače v dobri veri menimo, da je posredovanje podatkov potrebno za preprečitev neposredne fizične škode ali finančne izgube ali za prijavo domnevne nezakonite dejavnosti.

7. Kako varujemo vaše podatke?

Zavezani smo k varovanju vaših podatkov, zato smo zaposlili ekipo strokovnjakov za varnost, ki spremlja varnostne ukrepe, ki jih izvajamo. Imamo program za varnost informacij ter nenehno izvajamo in posodabljamo upravne, tehnične in fizične varnostne ukrepe za zaščito vaših osebnih podatkov pred nepooblaščenim dostopom, izgubo, uničenjem ali spreminjanjem. To vključuje zaščitne ukrepe, kot so požarni zidovi in šifriranje podatkov, fizična varnost in nadzor dostopa do informacij.

Pazite, da tudi na spletu poskrbite za zaščito svojih osebnih podatkov. Izberite močno geslo in ne uporabljajte istega gesla, ki ga uporabljate na drugih spletnih mestih. Ne delite svojega gesla z nikomer. SD Worx vas rek nezaželenega telefonskega klica ali nezaželenega e-poštnega sporočilua nikoli ne bo prosil za geslo.

Če je na voljo, se ne zanašajte samo na geslo in uporabite močne mehanizme preverjanja pristnosti, ki smo vam jih dali na voljo. Prav tako se ne pozabite odjaviti s spletnega mesta in zapreti okna brskalnika, ko končate z delom.

7.1 Spremembe te Izjave o zasebnosti na spletu

SD Worx si pridržuje pravico, da to Izjavo o zasebnosti na spletu občasno posodobi. Če bomo naredili spremembe, bomo spremenjeno Izjavo o zasebnosti na spletu objavili na svojih spletnih mestih in posodobili datum "Zadnja posodobitev" na vrhu te izjave.

7.2 Obrnite se na nadzorni organ

Prav tako imate pravico vložiti pritožbo pri lokalnem nadzornem organu, tj. organu za varstvo podatkov. Več informacij o tem najdete na njihovi spletni strani: https://www.dataprotectionauthority.be/

Kontakt 

Če imate kakršna koli vprašanja ali pritožbe v zvezi s to Izjavo o zasebnosti na spletu ali to temo, se lahko obrnete na našega pooblaščenca za varstvo podatkov prek 

SD Worx People Solutions NV
T.a.v.: Data Protection Officer
Brouwersvliet 2
2000 Antwerpen

Belgija    prek e-pošte:
dataprotectionofficer@sdworx.com 

Če ste stranka in imate vprašanja v zvezi z zasebnostjo, se lahko obrnete na kontaktno osebo v podjetju SD Worx.