1. Home>

Zasebnost

Nazadnje posodobljeno: 25. maj 2018

Vaša zasebnost je za podjetje SD Worx zelo pomembna. Ta pravilnik o zasebnosti pojasnjuje, kako zbiramo, uporabljamo, obdelujemo in razkrivamo vaše osebne podatke ter kako lahko dostopate do svojih osebnih podatkov, jih spremenite ali izbrišete.

Nazadnje posodobljeno: 25. maj 2018

Vaša zasebnost je za podjetje SD Worx zelo pomembna. Ta pravilnik o zasebnosti pojasnjuje, kako zbiramo, uporabljamo, obdelujemo in razkrivamo vaše osebne podatke ter kako lahko dostopate do svojih osebnih podatkov, jih spremenite ali izbrišete.

 

 1. Za katere storitve velja ta izjava o zasebnosti na spletu?

 

1.1. Področje uporabe
Ta izjava o zasebnosti na spletu velja za vsa spletna mesta in portale podjetja SD Worx, ki omogočajo dostop do naših spletnih storitev in so povezani s to izjavo o zasebnosti na spletu. 

V tem obvestilu se »SD Worx« nanaša na skupino SD Worx Group NV, Brouwersvliet 2, 2000 Antwerpen in katero koli drugo podjetje SD Worx, katerega spletna mesta in portali se sklicujejo na to izjavo o zasebnosti na spletu.

1.2. Upravljavec
Podjetje SD Worx, katerega spletno mesto ali portal obiščete, je vaš upravljavec in je kot tako odgovorno za zbiranje, uporabo, razkritje, hrambo in zaščito vaših osebnih podatkov v skladu z našimi standardi zasebnosti, to izjavo o zasebnosti na spletu in vsemi veljavnimi nacionalnimi zakoni.

1.3. Področja neuporabe
Osebne podatke, ki jih obdelujemo za vašega delodajalca kot stranko podjetja SD Worx v zvezi s storitvami kadrovanja in obračuna plač, ki jih zagotavljamo, ureja ločena pogodba o obdelavi podatkov, ki smo jo sklenili z vašim delodajalcem. Takšna pogodba o obdelavi podatkov je sestavni del pogodbe o storitvah z vašim delodajalcem in vam zagotavlja, da vaše osebne podatke zbiramo in obdelujemo samo po navodilih naše stranke (vašega delodajalca).
Za vprašanja o osebnih podatkih, ki nam jih vaš delodajalec posreduje v okviru storitev kadrovanja in obračuna plač, ki jih izvajamo, ali o vaših pravicah do zasebnosti kot zaposlenega se obrnite na kadrovsko službo svojega delodajalca.

2. Katere podatke zbiramo od vas?

2.1. Podatki, ki nam jih posredujete vi ali vaš delodajalec
Osebne podatke, ki nam jih posredujete, zbiramo, ko uporabljate naša spletna mesta, izpolnite obrazec za stik ali obrazec za prenos, se prijavite na novice, se prijavite na dogodek, usposabljanje ali spletni seminar ali ko si z nami kako drugače dopisujete.

Vaše osebne podatke zbiramo tudi, ko ustvarimo uporabniški račun za vaš dostop do naših spletnih storitev.
Osebni podatki, ki nam jih posredujete vi ali vaš delodajalec, vključujejo:

 • vse informacije, ki nam jih posredujete prek spletnega obrazca, kot je prijava na novice, dogodek ali usposabljanje na spletnem mestu;
 • identifikacijske podatke, kot sta vaše ime in uporabniško ime;
 • podatke za stik, ki nam omogočajo komunikacijo z vami, kot sta e-poštni naslov, telefonska številka;
 • informacije, ki jih uporabljamo za zavarovanje dostopa do naših spletnih storitev, na primer vaše geslo ali druge poverilnice za preverjanje pristnosti;
 • druge vsebine, ki jih ustvarite ali nam jih posredujete v povezavi s svojim računom (na primer slika na strani uporabniškega profila, komunikacijske nastavitve ali zahteve za pomoč).

2.2. Informacije, ki jih samodejno zbiramo

Podatki o vedenju
Če nam posredujete svoje osebne podatke, lahko sledimo vašim interakcijam s spletnimi mesti podjetja SD Worx, pristajalnimi stranmi in e-pošto. Naša tehnologija upošteva funkcijo »Ne sledi« v brskalnikih, zato lahko omenjeno funkcijo v brskalniku omogočite, če ne želite, da vam sledimo.

Piškotki
Uporabljamo tudi piškotke (majhne besedilne datoteke, ki jih vaš računalnik pošlje vsakič, ko obiščete naše spletno mesto) za zajemanje ali shranjevanje podatkov. Kadar uporabljamo piškotke, uporabljamo sejne piškotke (ki trajajo, dokler ne zaprete brskalnika) ali trajne piškotke (ki trajajo, dokler jih ne izbrišete vi ali vaš brskalnik). Piškotke na primer uporabljamo za shranjevanje vaših jezikovnih ali drugih nastavitev, tako da vam jih ni treba nastavljati ob vsakem obisku naših spletnih mest, portalov ali aplikacij. Nekateri piškotki, ki jih uporabljamo, so povezani z vašim profilom (vključno s podatki o vas, kot je vaš e-poštni naslov), drugi pa ne. Podrobnejše informacije o tem, kako uporabljamo piškotke in kako jih lahko onemogočite, najdete v naši Izjavi o piškotkih.

Podatki o napravi
Zbiramo podatke o napravi, ki jo uporabljate pri obisku naših spletnih mest, portalov in aplikacij. Te informacije vključujejo podatke, kot so vrsta naprave, operacijski sistem, različica ... Te informacije nam pomagajo zagotoviti najboljšo podporo v primeru težav ter podpirajo najpogosteje uporabljene brskalnike in operacijske sisteme.

Varnostni podatki
Aktivnosti uporabnikov bomo beležili, da bi pravočasno odkrili nepooblaščeno ali zlonamerno vedenje, kot so dogodki prijave in odjave uporabnikov, ponastavitve gesla ali spremembe pravic dostopa.

3. Kako uporabljamo te informacije?

Vaše osebne podatke uporabljamo za različne poslovne namene in v skladu z različnimi pravnimi podlagami za obdelavo, vključno z izpolnjevanjem pogodbe z vašim delodajalcem in zagotavljanjem naših storitev, izpolnjevanjem naših zakonskih obveznosti, uresničevanjem naših zakonitih interesov ali na podlagi vaše privolitve.

3.1. Za poseben namen, za katerega ste nam jih posredovali
Ko izpolnite obrazec za prenos bele knjige, podatke uporabimo, da vam pošljemo e-poštno sporočilo za prenos bele knjige, če izpolnite obrazec za stik, pa podatke uporabimo, da vam posredujemo odgovor na vaše vprašanje.

3.2. Za obveščanje strank o drugih ustreznih rešitvah, dogodkih ali anketah podjetja SD Worx
Če ste že stranka ali pa to šele postanete, lahko vaše podatke uporabimo za pošiljanje informacij o drugih zanimivih povezanih rešitvah, vabil na dogodke ali anket, da bi izboljšali naše storitve.
Kadar koli se lahko odločite za odjavo od vseh naših tržnih sporočil ali pa spremenite svoje nastavitve v e-poštnih sporočilih, ki vam jih pošiljamo.

3.3. Za prilagajanje vaše izkušnje na naših spletnih mestih, portalih in aplikacijah
Vaše osebne podatke uporabljamo za prilagajanje naših spletnih mest, portalov in aplikacij glede na vašo uporabo in želje, da bi vam zagotovili dobro izkušnjo.

3.4. Za izboljšanje naših spletnih mest, portalov in aplikacij
Zbiramo zbirne analitične podatke naših spletnih mest, portalov in aplikacij za nenehno optimizacijo naših digitalnih platform. Poskrbimo, da so vsi podatki, ki jih zbiramo v ta namen, anonimizirani.

3.5. Za izvajanje analiz in tržnih raziskav
Združene podatke uporabljamo tudi za izvajanje analiz, kot so analiza trendov, tržne raziskave in napovedna analitika.

3.6. Za dostop do naših zaščitenih portalov in aplikacij ter zagotavljanje varnosti in delovanja naših spletnih storitev
Vaše osebne podatke, kot sta e-poštni naslov in geslo, uporabljamo za dostop do portalov in aplikacij, do katerih smete dostopati. Sprejeli smo potrebne ukrepe, da zagotovimo ustrezno zaščito tovrstnih podatkov in preprečimo dostop nepooblaščenih oseb do vašega profila (npr. z dvostopenjskim preverjanjem pristnosti). Poleg tega uporabljamo podatke iz naših varnostnih dnevnikov za spremljanje varnosti naših spletnih storitev in pravočasno odkrivanje nepooblaščenih ali zlonamernih dejavnosti.

4. Kako lahko dostopate do svojih osebnih podatkov, jih nadzorujete in izbrišete?

Spoštujemo vašo pravico do dostopa in popravka vaših osebnih podatkov ter zahteve po izbrisu ali omejitvi naše uporabe vaših osebnih podatkov, kot to zahteva veljavna zakonodaja:

 • Pravico imate vedeti, katere osebne podatke hranimo.
 • Če so vaši osebni podatki nepopolni ali napačni, lahko od nas zahtevate, da jih posodobimo.
 • Zahtevate lahko izbris ali omejitev uporabe svojih osebnih podatkov.
 • Ugovarjate lahko obdelavi svojih osebnih podatkov.

Če imate uporabniški račun, lahko prek našega centra za nastavitve ali portalov sami dostopate do nekaterih podatkov o stikih in nastavitvah ter jih spreminjate.
Za dostop, nadzor ali izbris drugih vrst informacij se lahko obrnete na podjetje SD Worx po navodilih v spodnjem razdelku Stik z nami.

5. Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke?

Vaše podatke hranimo le tako dolgo, dokler so pomembni za naše komercialne in operativne dejavnosti ali za druge bistvene namene, kot so izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti, reševanje sporov in uveljavljanje naših pravilnikov. To velja tudi za vse, s katerimi delimo vaše podatke in ki opravljajo storitve v našem imenu.
Na dejanska obdobja hrambe lahko vplivajo naslednja merila:

 • Kako dolgo so osebni podatki potrebni za zagotavljanje naših spletnih storitev? To vključuje vzdrževanje in izboljševanje delovanja naših izdelkov, zagotavljanje varnosti naših sistemov in vodenje ustreznih poslovnih evidenc.
 • Ali smo zaradi pravnih, pogodbenih ali podobnih razlogov dolžni hraniti vaše osebne podatke? Primeri lahko vključujejo zakone o obvezni hrambi podatkov, vladne odredbe o hrambi podatkov, ki so pomembni za preiskavo, ali osebne podatke, ki se hranijo za namene sodnih postopkov.
 • Ali ste podali privolitev za daljše obdobje hrambe? Če je tako, bomo podatke hranili v skladu z vašo privolitvijo.
  Ko vaših osebnih podatkov ne bomo več potrebovali, jih bomo odstranili iz naših sistemov ali jih anonimizirali, tako da vas ne bomo več mogli prepoznati.

6. S kom delimo vaše osebne podatke?

Vaše osebne podatke lahko razkrijemo drugim članom skupine SD Worx in tretjim osebam.
Podatke delimo le s tretjimi organizacijami, ki jih najamemo za obdelavo podatkov v našem imenu (obdelovalci) na podlagi naših navodil ter v skladu z veljavno zakonodajo in to izjavo o zasebnosti na spletu. Pri razkrivanju osebnih podatkov bomo poskušali zmanjšati količino razkritih osebnih podatkov na količino, ki je neposredno pomembna in potrebna za dosego določenega namena.

Vaših podatkov nikoli ne bomo prodali ali posredovali tretjim osebam za namene trženja in oglaševanja brez vaše privolitve.
Informacije lahko delimo, če menimo, da je razkritje upravičeno potrebno za spoštovanje zakonov, predpisov ali pravnih zahtev:

 • organom pregona, vladnim agencijam ali pooblaščenim tretjim osebam kot odgovor na preverjeno zahtevo ali pravni postopek v zvezi s kriminalistično preiskavo ali očitano ali domnevno nezakonito dejavnostjo ali katero koli drugo dejavnostjo, ki nas, vas ali katerega koli drugega našega uporabnika izpostavlja pravni odgovornosti;
 • tretjim osebam, ki so vključene v pravni postopek, če nam predložijo sodni poziv, sodno odredbo ali podobno pravno podlago, ali če drugače v dobri veri menimo, da je razkritje informacij potrebno za preprečitev skorajšnje fizične poškodbe ali finančne izgube ali za prijavo suma nezakonite dejavnosti.

7. Kako varujemo vaše podatke?

Zavezani smo k varovanju vaših podatkov, zato smo zaposlili ekipo strokovnjakov za varnost, ki spremljajo varnostne ukrepe, ki jih izvajamo. Vzpostavili smo program za varnost informacij ter nenehno izvajamo in posodabljamo upravne, tehnične in fizične varnostne ukrepe za zaščito vaših osebnih podatkov pred nepooblaščenim dostopom, izgubo, uničenjem ali spreminjanjem. To vključuje zaščitne ukrepe, kot so požarni zidovi in šifriranje podatkov, fizična varnost in nadzor dostopa do informacij.

Pazite, da tudi na spletu poskrbite za zaščito svojih osebnih podatkov. Izberite močno geslo in ne uporabljajte enakega gesla, ki ga uporabljate na drugih spletnih mestih. Gesla ne delite z nikomer. Podjetje SD Worx vas nikoli ne bo prosilo za geslo v neželenem telefonskem klicu ali neželenem e-poštnem sporočilu.

Če je mogoče, ne uporabite samo gesla, temveč uporabite močne mehanizme preverjanja pristnosti, ki smo vam jih dali na voljo. Prav tako se ne pozabite odjaviti s spletnega mesta in zapreti okna brskalnika, ko končate delo.

8. Spremembe te spletne izjave o zasebnosti

Podjetje SD Worx si pridržuje pravico, da občasno spremeni to izjavo o zasebnosti na spletu, da bo odražala spremembe v praksah glede zasebnosti ali nove prakse glede zasebnosti v skladu s to določbo. Če spremenimo to izjavo o zasebnosti na spletu, bomo spremenjeno izjavo objavili na svojih spletnih mestih in posodobili datum razdelka »Zadnja posodobitev« na vrhu te izjave o zasebnosti na spletu.

9. Prenos pritožbe na nadzorni organ

Če menite, da nismo ravnali v skladu z zakoni o varstvu podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri ustreznem nadzornem organu. Za podjetje SD Worx Group NV se lahko obrnete na belgijski organ za varstvo podatkov, Drukpersstraat 35, 1000 Bruselj, +32 (0)2 274 48 00, commission@privacycommission.be - www.privacycommission.be.

10. Stik z nami

Če imate kakršna koli vprašanja ali pritožbo v zvezi s tem pravilnikom o zasebnosti ali to temo, se lahko na nas obrnete prek naslova privacy@sdworx.com.
Če ste stranka in imate vprašanja v zvezi z zasebnostjo, se lahko obrnete na svojo osebo za stik v podjetju SD Worx.