1. Home>
 2. Programske rešitve za HR i obračun plač>
digitalno radno mjesto

Digitalno delovno mesto – 3. korak: Produktivnost in rast

Ko boste racionalizirali svoje kadrovske procese in izboljšali uporabniško izkušnjo, je naslednji korak pri digitalizaciji delovnega mesta preusmeritev pozornosti na delovno tehnologijo, ki spodbuja rast, zavzetost in produktivnost delavcev. To vključuje programe za učenje in razvoj, aplikacije za kartiranje ugodnosti in spretnosti, platforme za sodelovanje in še veliko več. Z zagotavljanjem pravih orodij lahko zaposleni učinkoviteje opravljajo naloge, rastejo tako poklicno kot osebno ter na koncu povečajo produktivnost organizacije. 

Zakaj je dajanje prednosti delovni tehnologiji ključnega pomena za izgradnjo sodobnega digitalnega delovnega mesta?

Z ustvarjanjem digitalnega delovnega mesta, opremljenega s pravimi orodji, lahko zaposleni učinkoviteje opravljajo naloge, se profesionalno razvijajo in osebnostno rastejo, kar se posledično izraža v višji produktivnosti organizacije.

Katere prednosti ima tehnologija, da opolnomoči ljudi?

Integracija v delovni proces: Kadrovska služba bi morala urediti funkcionalen delovni proces in ne moteč. Zaposleni želijo enostavno, kjerkoli in kadarkoli dostopati do kadrovskih storitev in ne, da jim je proces v breme. 

Pokrivanje celotnega življenjskega cikla zaposlenih: učinkovit ekosistem presega transakcije, saj zajema tudi onboarding, L&D, dobro počutje, karierno svetovanje in druga področja, osredotočena na zaposlene.

Izkušnje na ravni potrošnikov: če so rešitve uporabniku prijazne, zaposlenim ni več treba biti tehnik, da bi imeli koristi od programske opreme v svoji organizaciji.

Kdo lahko izkoristi prednosti kadrovske tehnologije, ki hkrati opolnomoči zaposlene in opravlja naloge?

Ta korak zahteva določeno stopnjo digitalne zrelosti, dolgoročno vizijo in kulturo delovnega mesta, kjer se uvajajo spremembe. Zaradi velikih vlaganj se digitalizacija, osredotočena na človeka, uporablja predvsem v večjih organizacijah. Tam lahko prava tehnologija omogoči globlje povezave med zaposlenimi in z organizacijo. Vse več ponudnikov tehnologije pa ponuja tudi cenovno ugodne rešitve za mala in srednje velika podjetja.

Prizadevati si za produktivnost in rast zaposlenih: dovolj ali ne?

Na neki točki boste imeli precejšen nabor transakcijske in operativne tehnologije. Verjetno bo to povzročilo razpršeno tehnološko pokrajino in digitalno preobremenitev, kar pa ni dobro za izkušnje zaposlenih. Rešitev je v brezhibni in inteligentni integraciji, ključna pa je tudi usklajenost z delovnim ciklusom delavca.

Manj kot 4 od 10 evropskih organizacij trdi, da so že dosegle visoko ali popolno integracijo z HR aplikacijami, kar pomeni, da je še veliko dela.

  Ocena stopnje integracije človeških virov v Evropi
  Integracija tehnologije

  Nasveti za povečanje produktivnosti in rasti delavcev s HR tehnologijo 

  Razširite svojo vizijo kadrovske tehnologije: opišite, kakšna je prihodnost vaših zaposlenih. To mora vključevati načrt, ki je v skladu s težnjami vašega podjetja in zaposlenih.

  Integrirajte tehnologijo v potek dela (in življenje): Zaposleni želijo danes prek tehničnih rešitev dostopati do HR storitev tam, kjer so, ne tam, kjer HR to želi od njih.

  Zberite povratne informacije za optimizacijo splošne izkušnje zaposlenih: digitalizacija HR ni ravna pot do uspeha. Redno se posvetujte s svojimi zaposlenimi, da ugotovite, kje so področja izboljšav.

  √ Delite zgodbe o uspehu Najbolj verodostojni ambasadorji vaše kadrovsko-tehnične ekipe so njeni uporabniki, zato poiščite ljudi, ki bodo stali za svojo izbiro tako, da bodo delili svoje izkušnje z ostalimi.